Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας πριν είναι πολύ αργά!

  Στιςμέρες  μας υπάρχουν σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας περιοχές ασύλληπτου φυσικού κάλλους και οικολογικού ενδιαφέροντος, περιοχές οι οποίες έχουν τέτοια εξέχουσα οικουμενική αξία για τα φυσικά τους χαρακτηριστικά, την ιστορική τους σημασία ή την πνευματική τους σπουδαιότητα, ώστε η προστασία τους να μην αποτελεί ευθύνη ενός μόνο κράτους, αλλά ολόκληρης της ανθρωπότητας.
   Οι φυσικές αυτές τοποθεσίες καθώς και τα ανθρώπινα έργα τέχνης και μνημεία  αποτελούν έργα παγκόσμιας κληρονομιάς και ανήκουν σε όλους μας, ανεξάρτητα με το πού βρίσκονται. Αποτελεί λοιπόν ευθύνη καθενός από εμάς να διαφυλάξουμε, να συντηρήσουμε και εντέλει να εκτιμήσουμε τη μεγάλη σημασία αυτών των μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς μας!Τα κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας και οφείλουμε να τα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας ανέπαφα, ατόφια!

   Δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε να υποτιμάμε τη λαϊκή θυμοσοφία που πολύ εύστοχα  εκφράζεται μέσα από το ρητό "μόνο όταν χάσεις κάτι, εκτιμάς την αξία του¨. Ας μη φτάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο χωρίς επιστροφή! Ας μην καταστρέψουμε από αδιαφορία ή εγωισμό ή ακόμη κι από άγνοια την πολιτιστική μας κληρονομιά!  Είτε αυτή είναι έργο της φύσης είτε των 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου