Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Γ΄

           Μία από τις πολλές γέφυρες του Σηκουάνα είναι και η γέφυρα του Αλλεξάνδρου Γ΄,  η πιο εντυπωσιακή και η πιο περίτεχνη απ΄όλες τις υπόλοιπες. 
         Η υπέροχη αυτή γέφυρα με τα χρυσά αγάλματα και τα φωτιστικά αρτ νουβό του 1900 αποτελεί ένα τεχνικό επίτευγμα της εποχής, με ένα μόνο τόξο ύψους 6 μέτρων χωρίς στηρίγματα.
     Συμβολίζει τη φιλία της Γαλλίας με την Τσαρική Ρωσία και για το λόγο αυτό έλαβε το όνομα του τότε  τσάρου Αλέξανδρου Γ΄, γιου του Νικολάου Β΄.
       Η γέφυρα του Αλεξάνδρου III, (Pont Alexandre III) είναι μια τοξωτή γέφυρα που ενώνει τις δύο πλευρές του Σηκουάνα.Συνδέει τα Ηλύσια Πεδία με τις Invalides(μέγαρο των απομάχων) και θεωρείται μια από τις πιο περίτεχνες γέφυρες του Παρισιού. 

      Χτίστηκε μεταξύ των ετών 1896 και 1900 και το έργο τελείωσε και εγκαινιάστηκε το 1900 κατά τη  διεθνή έκθεση, οπότε  και χαρακτηρίστηκε ως ιστορικό μνημείο του Παρισιού.
     Στο μέσον της γέφυρας διακρίνονται, από τη μία πλευρά οι νύμφες του Σηκουάνα με τα εμβλήματα του Παρισιού, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν οι νύμφες του ρωσικού ποταμού Νέβα,  με τα εμβλήματα της Αυτοκρατορικής Ρωσίας
      . Η θέα της γέφυρας μέσα από τα πλοία που κάνουν τις τουριστικές βόλτες στο Σηκουάνα είναι καταπληκτική. Επίσης η θέα του Πύργου του Άιφελ από τη γέφυρα θεωρείται μοναδική και είναι ιδανική για θαυμάσιες φωτογραφίες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου