Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΒΙΕΝΝΗΣ(ΙΙ ΜΕΡΟΣ)

Η Κρατική Όπερα της Βιέννης

      Η Κρατική Όπερα της Βιέννης είναι ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας και πιθανότατα είναι η πιο διάσημη όπερα όλων των εποχών.
     Ιδρύθηκε το 1868 και λειτουργεί μέχρι σήμερα. Η πρεμιέρα έγινε στις 25 Μαΐου του 1869 με την όπερα "Ντον Τζιοβάννι" του Μότσαρτ.
       Η ορχήστρα έχει αναγνωρισθεί ως μια από τις κορυφαίες του κόσμου και όποια εποχή και αν πάτε θα βρείτε κάποια διάσημη όπερα ή μπαλέτο που να παρουσιάζεται, τόσο σε κλασική όσο και σε μοντέρνα μορφή για να παρακολουθήσετε.



το σπίτι του Μότσαρτ στη Βιέννη


Παρόλο που ο Μότσαρτ έζησε σε πολλά διαφορετικά σπίτια στη Βιέννη, έχει παραμείνει ένα μοναδικό διαμέρισμα μέχρι και σήμερα, που είναι όπως όταν ζούσε εκεί ο μεγάλος συνθέτης. Βρίσκεται στην οδό Domgasse 5 και ήταν το σπίτι του Μότσαρτ από το 1784 ως το 1787. 
 
Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο διαμέρισμα στον πρώτο όροφο. Έχει τέσσερα μεγάλα δωμάτια, δύο μικρότερα και μια κουζίνα. 
Ο Μότσαρτ δεν καθόταν για πολύ σε ένα μέρος! Μάλιστα σε αυτό το σπίτι έμεινε το μεγαλύτερο διάστημα που έμεινε ποτέ σε κάποιο σπίτι και φαίνεται ότι του άρεσε. Κατά την περίοδο της παραμονής του εκεί έγραψε την πιο δημοφιλή όπερα του "Οι γάμοι του Φίγκαρο". 
Το δωμάτιο Figaro

Το Mozarthaus άνοιξε το 2006, 250 χρόνια μετά τη γέννηση του Μότσαρτ. Έχει έκταση 1000 τ.μ και εκτείνεται σε 4 ορόφους. Οι επισκέπτες ζουν για λίγο στον ζωντανό κόσμο του συνθέτη, νοιώθουν την εξυπνάδα και την αινιγματική του προσωπικότητα. 
To ρολόι που χρησιμοποιούσε ο ίδιος
Το πιάνο 
Το δωμάτιο παιχνιδιών
Το εντυπωσιακό ταβάνι σε ένα από τα δωμάτια
Η περιήγηση ξεκινά από τον τρίτο όροφο που παρουσιάζει τη ζωή στη Βιέννη την εποχή του Μότσαρτ. 
Ο Μότσαρτ και οι φίλοι του
Ο δεύτερος όροφος είναι αφιερωμένος στα μουσικά έργα του συνθέτει ενώ ο πρώτος όροφος είναι ουσιαστικό το σπίτι που έζησε εκείνος με την οικογένεια του. 
Η ζωή στη Βιέννη την εποχή του μπαρόκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου