Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Το παλάτι Χενεραλίφε

         Το Παλάτι της Χενεραλίφε (Palacio de Generalife) ήταν το θερινό παλάτι και εξοχική κατοικία των Νασριδών σουλτάνων της Γρανάδας.

     Το παλάτι και οι κήποι κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Μωχάμεντ του Γ’ (1302-1309) και αναδιακοσμήθηκαν από τον Αμπού Α' Γουαλίντ Ισμαήλ (1313-1324).
        Το σύμπλεγμα αποτελείται από το Αίθριο του Καναλιού (Patio de la Acequia), στο οποίο έχει μία δεξαμενή περιτριγυρισμένη από παρτέρια λουλουδιών, σιντριβάνια, κιονοστοιχίες και περίπτερα, και τον Κήπο του Σουλτάνου (Jardín de la Sultana). Ο κήπος θεωρείται πως είναι το καλύτερα διατηρημένο δείγμα των Μεσαιωνικών κήπων της παλαιάς Ανδαλουσίας. 
      Οι κήποι, όπως είναι στη σημερινή μορφή τους, άρχισαν να δημιουργούνται το 1931 και ολοκληρώθηκαν από τον Φρανσίσκο Πριέτο Μορένο (Francisco Prieto Moreno) το 1951. Τα μονοπάτια είναι στρωμένα, κατά το παραδοσιακό στυλ της Γρανάδας, με μωσαϊκό από χαλίκια λευκά από τον ποταμό Ντάρρο και μαύρα από τον ποταμό Γκενίλ.  
 Ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ το 1984, μαζί με την Αλάμπρα (Alhambra) και το Αλμπαϊσίν (Albaicín).








Ένα εξαιρετικό βίντεο-πανόραμα Ανδαλουσίας, Γρανάδας και Αλάμπρας(είναι τμήμα του συνολικου βίντεο, το οποίο έχει μεγάλη διάρκεια και υπάρχει στο YOU TUBE)









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου