Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΙΣΠΑΝΙΑ

         Όπως όλες οι χώρες του κόσμου, έτσι και η Ισπανία, έχει τη δική της ξεχωριστή και μεγάλη ιστορία, η οποία είναι αποτέλεσμα μιας πολυπολιτισμικής επίδρασης πολλών λαών,  που πέρασαν από τα εδάφη της αφήνοντας το στίγμα τους και επηρεάζοντάς  την ανά τους αιώνες. Γι αυτό το λόγο εξάλλου  πολιτισμός της Ισπανίας αποτελεί ένα δημιουργικό αμάγαλμα δυτικών, ανατολικών και αφρικανικών επιδράσεων και τον βλέπουμε να εξελίσσεται μέσα από ποικίλες εκφράσεις όπως: αρχιτεκτονική,  Λογοτεχνία, θέατρο, μουσική, ζωγραφική και χορός.

        Από την Ιβηρική χερσόνησο ,πέρασαν διάφορα φύλα όπως οι Φοίνικες, οι Έλληνες, οι Ίβηρες, οι Κέλτες, οι Άραβες καθώς και οι Ρωμαίοι. Οι Ίβηρες κατοίκησαν στα κεντρικά και νότια, οι Κέλτες στο βορρά και οι Λαγιετάνοι στα βορειοανατολικά. Τέλος, στα μεσογειακά παράλια της χερσονήσου ίδρυσαν αποικίες οι Φοίνικες και αργότερα οι Έλληνες, ενώ οι Άραβες κατέλαβαν σχεδόν ολόκληρη τη χερσόνησο επί οχτώ,  αιώνες μέσα στους οποίους η  χώρα δέχθηκε μεγάλη επιρροή και και αναπτύχθηκε σε όλα τα επίπεδα. 

       Χρονιά ορόσημο για την Ισπανία ήταν το έτος 1492, όταν δύο γεγονότα στιγμάτισαν θετικά την ιστορία της χώρας:

    Α)Η απελευθέρωσή  της από τους Άραβες

    Β)Ο Χριστόφορος Κολόμβος ψάχνοντας άλλο δρόμο προς τις Ινδίες , ανακάλυψε το νέο κόσμο, την Αμερική. 

      Εκτός από  τα αρχαία μνημεία που άφησαν οι Ρωμαίοι και οι Μαυριτανοί, τα μεσαιωνικά κάστρα, τα λευκά χωριά στην Ανδαλουσία και την αστική ζωντάνια της Βαρκελώνης και της Μαδρίτης, η Ισπανία προσφέρει μια ποικιλία από  ιστορικά μνημεία και τουριστικά αξιοθέατα,   που αξίζει να επισκεφθείτε.
      Παράλληλα όμως με τα αξιοθέατα,  και τα τοπία της Ισπανίας χαρακτηρίζονται από διαφορετικότητα και ελκύουν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών.  Οι καταπράσινες εκβολές της Galicia δε θα μπορούσαν να είναι περισσότερο διαφορετικές από τις ερήμους της Almería ή τα τραχιά βουνά της Σιέρα Νεβάδα. Και έπειτα, υπάρχουν αμέτρητες αστραφτερές παραλίες, που απλώνονται διάσπαρτα στις ισπανικές ακτές.



   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου