Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Αφγανιστάν

        Ο πολιτισμός του Αφγανιστάν επηρεάζεται κατά ένα μεγάλο μέρος από το  Ισλάμ αλλά έχει επηρεαστεί επίσης από  θρησκείες όπως Βουδισμός και ο Ινδουισμός. Το Αφγανιστάν είναι σταυροδρόμι ανάμεσα σε χώρες όπως η Ινδία,το  Ιράν, και  η Κεντρική Ασία . Επόμενο είναι λοιπόν να έχει δεχθεί πολιτισμικές επιρροές από τις χώρες αυτές.
        Μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος είναι τα πανύψηλα τείχη του Αφγανιστάν.  Ένας από τους διασημότερους τύπους  αρχιτεκτονικής τέχνης είναι Τέχνη Gandhara (μεταξύ 15ου  και 7ου  αιώνα), ο όποιος  είναι καθαρά  ελληνορωμαϊκός .
    Από τις δεκαετίες του 20ου αιώνα το Αφγανιστάν άρχισε να χρησιμοποιεί τις δυτικές τεχνικές στην τέχνη. Η τέχνη αρχικά σχεδόν εξ ολοκλήρου έγινε από τους άνδρες,  αλλά πρόσφατα στην τεχνική του θεάτρου οι γυναίκες έχουν αρχίσει να παίρνουν το κεντρικό στάδιο .. Η αφγανική τέχνη είναι κατά ένα μεγάλο μέρος  προβεβλημένη  στο  Μουσείο της  Καμπούλ.
      Άλλες καλά γνωστές μορφές τέχνης στο Αφγανιστάν είναι Μουσική και Ποίηση.
    Το Αφγανιστάν έχει σημαντική συνεισφορά στον τομέα της αρχιτεκτονικής. Η ΟΥΝΕΣΚΟ έχει αναγνωρίσει το ρόλο του Αφγανιστάν με τη δήλωση Μιναρές της μαρμελάδας και Κοιλάδα Bamiyan, σπίτι του διάσημου Buddhas από Taliban.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου