Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Το τροπικό δάσος της Σουμάτρα

    sumatra.jpg
                 Το τροπικό δάσος της Σουμάτρα, καταλαμβάνει έκταση2 ,5εκατ.ε κταρίων και αποτελείται από τα εθνικά πάρκα Gunung Leuser, Kerinci Seblat και Bukit Barisan Selatan .με περισσότερα από 10.000 είδη φυτών, 200 είδη ζώων και 580 είδη πουλιών.  Tο τροπικό αυτό δάσος είναι από τα μεγαλύτερα του κόσμου. Τα 22 από τα είδη των ζώων, δεν απαντώνται σε καμία άλλη περιοχή, όπως ο ουρακοτάγκος της Σουμάτρα.
          Το δάσος είναι μέρος των φυσικών Μνημείων της UNESCO από το 2004.  

             Τα τροπικά δάση και σπάνιες τίγρεις της Ινδονησίας, καθώς και άλλα είδη της εγχώριας πανίδας, απειλούνται εξ αιτίας της χάραξης ενός νέου δρόμου για υλοτομική δραστηριότητα στη Σουμάτρα,προειδοποίησαν οικολογικές οργανώσεις, συνδέοντας το γεγονός με την εταιρία-κολοσσό της βιομηχανίας χάρτου Asia Pulp & Paper, ή APP.
         Εκπρόσωπος της εταιρίας είπε ότι η διοίκησή της εξετάζει την έκθεση της ομπρέλας οικολογικών μη κυβερνητικών οργανώσεων Μάτια του Δάσους (Eyes of the Forest), προσθέτοντας ότι η APP εφαρμόζει αυστηρά μέτρα ελέγχου της προέλευσης της ξυλείας της. 
          Σύμφωνα με την έκθεση, ο νέος δρόμος των υλοτόμων θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τα δάση της περιοχής Καμπάρ, που θεωρούνται από τα μεγαλύτερα του είδους τους και εμπεριέχουν τεράστιες ποσότητες φυτάνθρακα.  \"Η αποξήρανση και η ανάπτυξη φυτειών στην κορυφή των δασών στην Καμπάρ μπορεί να προκαλέσουν κατάρρευση του φυτάνθρακα και να οδηγήσουν στην εκπομπή μεγάλων ποσοτήτων (διοξειδίου του) άνθρακα\", ανέφερε η οργάνωση Μάτια του Δάσους. 
    Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση προσθέτει ότι στην περιοχή ζουν περίπου 60 τίγρεις της Σουμάτρας, που ανήκουν σε ένα από τα πλέον επαπειλούμενα υποείδη της οικογένειας των αιλουροειδών. 
        Εκτιμάται ότι στη ζωή βρίσκονται σήμερα έως και 500 τίγρεις της Σουμάτρας. 
        Σύμφωνα με τη Greenpeace, στην Ινδονησία καταγράφηκε ο ταχύτερος ρυθμός καταστροφής των δασών στον κόσμο μεταξύ του 2000 και του 2005.  Η  Greenpeace υπολογίζει ότι κάθε ώρα που περνά, στη χώρα καταστρέφονται δασικές εκτάσεις που ισούνται με 300 γήπεδα ποδοσφαίρου
        Η APP είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής χαρτομάζας και χάρτου παγκοσμίως. Στην Ινδονησία παράγει πάνω από 7 εκατ. τόνους χάρτου, χαρτοπολτού και χαρτιού συσκευασίας κάθε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου